Dikke roomboter speculaas

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Dikke roomboter speculaas

Niveau: Gemiddeld Total Time 1 uur 30 minuten

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Zeef het bakmeel boven een kom en schep de basterdsuiker, koekkruiden en het zout erdoor.

  2. Snij de boter met 2 messen in het bloemmengsel tot kleine korrels.

  3. Kneed het geheel met koele hand tot een soepel deeg.

  4. Als het deeg te droog is kun je er wat melk doorkneden.

  5. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.

  6. Rol vervolgens de deegbal op het bakpapier uit tot een lap van 1-2 cm dik.

  7. Laat het speculaas in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar en bruin worden.

  8. Laat het speculaas eerst afkoelen en breek het daarna in grove stukken.

  9. Variatietip 1: kneed door het deeg de inhoud van een half zakje amandelschaafsel of strooi het erover. (deeg dan eerst bestrijken met een eetlepel melk).

  10. variatietip 2: druk een half zakje garneeramandelen in een mooi patroon in het deeg.

Notes

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Keywords: sinterklaas snack
Volg ons op Instagram!