Variatietips:
Bieten-veldslastamppot met vispakketjes
Ingrediƫnten
Instructies
-
Knip voor de vispakketjes uit bakpapier 4 vierkante vellen, verdeel de vis in 4 gelijke stukken en leg ze midden op elk vel.
-
Hak de dille grof, verdeel de helft ervan, samen met wat vlokjes boter over de vis en maal er peper en zout boven.
-
Vouw de pakketjes dicht, maar giet door de laatste opening eerst nog een piepklein scheutje witte wijn.
-
Bind de pakketjes met een touwtje dicht, leg ze op een bakplaat en laat de vis in de oven in ± 15 minuten gaar worden.
-
Kook intussen de aardappelen in gezouten water in 20 minuten gaar.
-
Breng in een andere pan ruim water aan de kook, wrijf de schil van de bieten en kook ze 3 minuten.
-
Snijd de lente-ui in ringetjes.
-
Verwarm de crème fraîche op laag vuur, voeg de rest van de gehakte dille toe en breng op smaak met peper en zout.
-
Snijd de bieten grof en stamp ze met de aardappelen tot een grove stamppot.
-
Roer de warme room erdoor en schep er daarna snel de veldsla en de lente-ui door.
-
Serveer direct met de vispakketjes.
-