Asperge-ijs met gegrilde amandelen en tomatenconfiture
Asperge-ijs met gegrilde amandelen en tomatenconfiture
Ingrediƫnten
Instructies
-
Sla de eidooiers met een mixer schuimig.
-
Voeg de aspergecoulis bij de melk-roommassa en sla vervolgens de melk-roommassa koud bij de eidooiers.
-
Laat de compositie bij voorkeur een dag in de koelkast rusten alvorens hem in het bekken van de sorbetière te gieten, waarin hij tot een smeuïg ijs wordt gedraaid.
-
Los voor de tomatenconfiture de suiker in het water op.
-
Voeg de tomaten, de Worcestershiresauce en het vanillestokje toe en laat dit alles op laag vuur 1 uur konfijten.
-
Wrijf daarna de gehele massa door een puntzeef en voeg tenslotte het basilicum en de roze pepers toe.
-
Presentatie: Maak een spiegel van de tomatenconfiture en leg hierop drie quenelles asperge-ijs.
-
Strooi de gebruineerde amandel hierover en garneer met een mooi kroontje basilicum.
-