Bereidingstijd is 30 minuten + ca. 4 uur wachttijd. Extra nodig: tulband of puddingvorm.
Bavarois met bitterkoekjes
Ingrediƫnten
Instructies
-
Klop de eierdooiers los met de helft van de basterdsuiker en 5 eetlepels melk.
-
Snijd het vanillestokje in de lengte door de helft en breng het met de rest van de melk en de suiker afgedekt aan de kook.
-
Laat dit ca. 15 minuten zachtjes doorkoken.
-
Schraap het merg uit het vanillestokje boven de melk.
-
Laat de gelatine ca. 3 minuten in koud water weken.
-
Roer ca. 1 dl van de hete melk door het eidooiermengsel en schenk dit weer terug in de pan.
-
Laat dit vla-mengsel op een laag vuur binden. Pas op dat het niet meer gaat koken!
-
Knijp de gelatine voorzichtig uit en roer het, van het vuur af, door het vla-mengsel.
-
Zet de pan in een bak met koud water en roer het regelmatig door en laat het vla-mengsel afkoelen totdat de vla halfstijf is.
-
Verwarm wat melk en week daar de bitterkoekjes een paar minuten in.
-
Breek vervolgens de bitterkoekjes in stukjes.
-
Maak de aardbeien schoon, halveer ze en schep de aardbeien door de vla.
-
Klop de slagroom stijf en spatel het met de bitterkoekjes door de vla.
-
Spoel de tulband/puddingvorm om met koud water en schep de vla erin.
-
Laat de bavarois afgedekt in de koelkast in ca. 4 uur opstijven.
-
Houd voor het opdienen de vorm enkele seconden in heet water en keer de puddingvorm om.
-
Garneer zonodig met extra aardbeien en extra bitterkoekjes.
-