Verwarm de oven voor op 170 graden.
;
Appeltaart
Ingrediƫnten
Instructies
-
Doe de bloem, boter, basterdsuiker en het zout in een kom.
-
Voeg de eierdooier toe en meng dit alles met een koele hand vlug tot een bal deeg.
-
Rol een mooie dikke laag deeg en bekleed de bakvorm er mee.
-
Houd een klein beetje deeg over voor reepjes op de taart.
-
Laat het deeg zonodig op een koele plaats opstijven.
-
Schil de appels en snijd ze in schijfjes.
-
Meng de appels met de suiker, kaneel en de mazena.
-
Doe alles in de bakvorm.
-
Snijd uit het achtergehouden deeg reepjes en bekleed de taart er mee.
-
Klop het ei met de melk en besmeer de deegreepjes hiermee.
-
Plaats de springvorm in de oven en laat de taart in 45 minuten gaar en lichtbruin bakken.
-