Variatie: Neem in plaats van postelein eens 500 gr raapstelen.
Stamppot rauwe postelein
Ingrediƫnten
Instructies
-
Maak de postelein schoon en snijd die in kleine stukjes.
-
Pel en snipper de ui.
-
Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes.
-
Kook de aardappelen in wat water met zout in ± 20 minuten gaar.
-
Verhit intussen de olie in een koekepan en bak de saucijzen hierin in ±
-
15 minuten gaar.
-
Voeg na 5 minuten de ui en de paprika toe en bak deze al omscheppend mee.
-
Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en breng dit aan de kook.
-
Neem de pan van het vuur en stamp de aardappelen fijn.
-
Voeg het ui-paprikamengsel uit de koekepan, de postelein en 4 eetlepels seroendeng toe.
-
Verwarm de stamppot al omscheppend en breng eventueel op smaak met wat peper.
-
Bestrooi de stamppot met de rest van de seroendeng.
-
Serveer de saucijzen erbij.
-