Bakkeljauw Kroket I

Surinamers zijn zo dol op bakkeljauw dat zij hiermee steeds verschillende gerechten en lekkernijen blijven ontwikkelen; één daarvan is de kroket, die op verschillende manieren bereid wordt. Probeer deze heerlijke Surinaamse kroket eens om u te overtuigen van de creativiteit van de Surinaamse huisvrouw.

Bakkeljauw Kroket I

Niveau: Gemiddeld

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen en bak het bruin in de olie met peper en knoflook. Voeg het daarna bij de aardappelen en goed omscheppen met selderij. Maak hiervan kroketjes of balletjes, en rol die door het geklutste ei, daarna door de paneermeel. Bak de kroketjes of balletjes goudbruin.

Notes

Surinamers zijn zo dol op bakkeljauw dat zij hiermee steeds verschillende gerechten en lekkernijen blijven ontwikkelen; één daarvan is de kroket, die op verschillende manieren bereid wordt. Probeer deze heerlijke Surinaamse kroket eens om u te overtuigen van de creativiteit van de Surinaamse huisvrouw.
Keywords: suriname, surinaams, recept, recepten, koken
Volg ons op Instagram!