Verwarm de oven voor op 210 graden. Extra nodig: grote ovenschaal.;;
Shepards Pie
Ingrediƫnten
Instructies
-
Vet een grote ovenschaal in met gesmolten boter of olie.
-
Snijd het vet van het vlees en snijd het vlees in kleine blokjes of maak er gehakt van.
-
Verhit vet of boter in een grote steelpan.
-
Voeg de uienringen toe en bak ze goudbruin.
-
Voeg bloem en mosterd toe.
-
Voeg geleidelijk bouillon toe en roer het mengsel glad.
-
Breng het mengsel aan de kook. Temper het vuur en laat het 3 minuten sudderen.
-
Roer er vlees, munt, peterselie, peper, zout en saus door. Haal de pan van het vuur en schep alles in de ovenschaal.
-
Meng de aardappelen, melk, boter, zout en peper.
-
Roer de puree glad en romig.
-
Verdeel de puree over het vlees en bewerk de bovenkant met een vork.
-
Laat de ovenschotel 40-45 minuten bakken tot de schotel door en door warm is en de aardappels goudbruin zijn.
-
-