Selderijstamppot met gorgonzola
Selderijstamppot met gorgonzola
Ingrediƫnten
Instructies
-
Schil de selderijknol, was en droog hem en snijd er vliesdunne plakjes van; houd 200 gr apart en snijd die in dunne reepjes.
-
Verhit de olie in een wok of frituurpan, frituur de reepjes in de hete olie in 2 minuten krokant en laat ze uitlekken.
-
Snijd de rest van de knolselderij in blokjes.
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
-
Doe ze in een pan met de bleekselderij, zout, peper en 21/2 cm water, breng het aan de kook en kook de groenten in 20 minuten gaar.
-
Giet het water van de groenten af en stamp de groenten met de boter en de slagroom tot stamppot.
-
Schep de stamppot in een ovenschaal, bestrooi met de gorgonzola en laat de kaas onder de grill smelten.
-
Serveer met de gefrituurde knolselderij in een bergje erbovenop.
-