Nasi Goreng met Bakkeljauw
pinit

Bakkeljauw is één van de meest gebruikte visproducten in de Surinaamse keuken; en de populaire nasi bereid met dit populair visproduct zal dan natuurlijk niet ontbreken. Ontdek en geniet van deze bijzondere nasi.

Nasi Goreng met Bakkeljauw

Niveau: Gemiddeld
Porties: 4

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Onthuidt de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. Olie verhitten, bakkeljauw hierin lichtbruin bakken, hieraan toevoegen knoflook, ui, peper en 3-4 minuten roerbakken; Nasi Goreng (roerbakmix), tomatenpuree, doperwten en selderij toevoegen en omscheppen; de rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken. Eventueel zout komkommer,
  2. Ei-Sliertjes,
  3. Kouseband,
  4. Gebakken Banaan,
  5. Zuurgoed.
  6. Variatietip: Serveer eens met Faja Lobi Pinda-
  7. Saté saus.

Notes

Bakkeljauw is één van de meest gebruikte visproducten in de Surinaamse keuken; en de populaire nasi bereid met dit populair visproduct zal dan natuurlijk niet ontbreken. Ontdek en geniet van deze bijzondere nasi.
Keywords: suriname, surinaams, recept, recepten, koken
[instagram-feed]