Variatietips:
Pompoen-aardappelstamppot met garnalen en tomatenjus
Ingrediƫnten
Instructies
-
Voeg de kerrie, de komijn en de knoflook uit de pers toe en blus af met zoveel water dat een mooie jus ontstaat.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Snijd de aardappelen en de pompoen in grove stukken en kook ze samen ± 25 minuten in gezouten water.
-
Snijd de bonen grof.
-
Blancheer ze 2 minuten in ruim gezouten water en spoel ze koud af.
-
Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in vieren.
-
Snijd het pepertje fijn, verwijder de zaadjes.
-
Rijg de garnalen aan satéstokjes.
-
Giet het pompoen-aardappelmengsel af en laat, zonder deksel, op laag vuur alle vocht verdampen.
-
Stamp alles dan schel fijn.
-
Schep de bonen en de rode peper erdoor en roer een lepel jus door de stamppot.
-
Giet de rest van de jus in een kommetje.
-
Bak de garnalenspiesen in dezelfde pan in het restje van de jus aan beide kanten ± 2 minuten en serveer ze bij de stamppot.
-
Leg de eieren erbij en schep de jus erover.
-