Poke bowl
pinit

Een lekkere pokebowl voor als je wel zin in sushi hebt, maar niet dat gedoe met rollen wil.

Poke bowl

Niveau: Beginner Total Time 40 minuten Porties: 4

Ingrediënten

Instructions

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de helft van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst in 1 uur afkoelen op een grote platte schaal

  2. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1 cm Snijd het steeltje van rode peper, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de zalm met de peper, sojasaus en olie. Als je niet genoeg dressing hebt kan je die aanvullen in de zelfde verhouding (1 deel olie, 3 delen sojasaus)

  3. Schaaf de komkommer en bospeen met een dunschiller in lange linten. Besprenkel met de rest van de rijstazijn.

  4. Snijd de bosuien in ringetjes.

  5. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.

  6. Verdeel de rijst over kommen of boden. Verdeel de zalm, komkommer, wortel, bosui, edamame, wakame en avocado erover. Bestrooi met sesamzaad.

Volg ons op Instagram!