Surinaamse pindasoep
Surinaamse pindasoep
Ingrediƫnten
Instructies
-
Breng in een grote soeppan de kipbraadsticks aan de kook met 1 1/2 liter water, het kippenbouillontablet en de ui.
-
Laat het geheel 1 uur zachtjes doorkoken tot het kippenvlees van het bot valt.
-
Neem de braadsticks uit de soeppan, laat ze afkoelen, haal het vlees er af en snijd het in blokjes.
-
Roer de pindakaas en de sambal met een soeplepel kookvocht los in een kom.
-
Doe het kippenvlees terug in de soeppan met het pindakaasmengsel en de spekblokjes.
-
Proef de soep: als de soep te pittig is, roer er dan nog wat pindakaas door.
-
Niet pittig genoeg? Voeg dan nog wat sambal toe.
-
Voeg de taug en het pimentpoeder toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
-