Loempia Sranang: Een Stukje Suriname op je Bord
pinit

Loempia Sranang

De Surinaamse keuken is een smeltkroes van culturen en smaken, en onze Loempia Sranang is daar een perfect voorbeeld van. Dit gerecht belichaamt de rijke culinaire traditie van Suriname, waar Chinese, Javaanse, en Creoolse invloeden samenkomen in een harmonieus smaakpalet.

Het maken van Loempia Sranang is een ervaring op zich. Het begint met het bereiden van een smaakvolle vulling van fijngesneden groenten en misschien wat kip of garnalen, indien gewenst. De vulling wordt op smaak gebracht met een mix van kruiden die het die unieke Surinaamse tintje geven. Dan komt het creatieve deel, het vouwen van de loempiavellen rond de vulling, een kunst op zich die een beetje oefening vereist maar zo bevredigend is.

Bij het bakken, transformeren de loempia’s in krokante, gouden pakketjes van geluk, met een heerlijk knapperige buitenkant die een zachte, smaakvolle vulling onthult. Elke hap neemt je mee op een reis naar het hart van Suriname, waar de lokale keuken een afspiegeling is van de diverse culturele erfenis van het land.

Serveer de Loempia Sranang met een beetje zoete chilisaus of een traditionele Surinaamse sambal voor een extra kick. Het is een gerecht dat je zal verrassen en verheugen, en je een glimp geeft van de rijke en gevarieerde Surinaamse culinaire traditie. Elk aspect van de Loempia Sranang, van de vulling tot de dipsaus, is een viering van de unieke smaken die de Surinaamse keuken te bieden heeft.

De Loempia Sranang is niet alleen een smaakvol voorgerecht, maar ook een gespreksstarter, perfect voor sociale bijeenkomsten of een gezellig familiediner. Het is een uitnodiging om de diversiteit en rijkdom van de Surinaamse keuken te verkennen, en een belofte van meer heerlijke ontdekkingen die nog komen.

Loempia Sranang (Surinaamse loempia)

Niveau: Gemiddeld

Ingrediënten

Instructies

  1. Trek de loempiavellen van elkaar los en bewaar ze onder een doek tot aan gebruik. 

  2. De kip wassen, in kleine blokjes snijden en in de olie gaar bakken
    Redi Pepre Sauce.
  3. Knoflook, gesnipperde ui en fijngemalen peper toevoegen en enkele minuten meebakken.
  4. Mihoen, selderij, witte kool en alle overige ingrediënten hieraan toevoegen en het geheel 5-10 minuten roerbakken. Zout naar smaak toevoegen.
  5. Neem de vulling van het vuur en laat het afkoelen.
  6. Leg op het midden van ieder loempiavel 2 eetlepels van de vulling; vouw de loempiavel met de vulling volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de loempiavel; de Surinaamse loempia heeft een wat plattere en bredere vorm.
  7. Verhit de olie en bak de loempia's met enkele tegelijk goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier.

Notes

De Surinaamse loempia is een harmonieuze combinatie van de loempia's uit de Chinese en Javaanse keuken; naast de bijzondere smaak, heeft de Surinaamse loempia een typisch Surinaamse vorm. Door het gebruik van kouseband, krijgt deze loempia een nog sterker Surinaams karakter.
Keywords: suriname, surinaams, recept, recepten, koken
[instagram-feed]