De Surinaamse loempia is een harmonieuze combinatie van de loempia’s uit de Chinese en Javaanse keuken; naast de bijzondere smaak, heeft de Surinaamse loempia een typisch Surinaamse vorm. Door het gebruik van kouseband, krijgt deze loempia een nog sterker Surinaams karakter.
Loempia Sranang (Surinaamse loempia)
Ingrediënten
Instructies
-
Trek de loempiavellen van elkaar los en bewaar ze onder een doek tot aan gebruik.
-
De kip wassen, in kleine blokjes snijden en in de olie gaar bakken; knoflook,
Redi Pepre Sauce. -
Gesnipperde ui en fijngemalen peper toevoegen en enkele minuten meebakken.
-
Mihoen, selderij, witte kool en alle overige ingrediënten hieraan toevoegen en het geheel 5-10 minuten roerbakken. Zout naar smaak toevoegen.
-
Neem de vulling van het vuur en laat het afkoelen.
-
Leg op het midden van ieder loempiavel 2 eetlepels van de vulling; vouw de loempiavel met de vulling volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de loempiavel; de Surinaamse loempia heeft een wat plattere en bredere vorm.
-
Verhit de olie en bak de loempia's met enkele tegelijk goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier.