Verwarm de oven voor op 180 graden. Heerlijk met een frise salade en stukjes ciabatta.
Italiaanse kipschotel
Ingrediƫnten
Instructies
-
Meng de geraspte kaas met paar eetlepels Italiaanse kruiden in diep bord.
-
Kluts een ei in een diep bord.
-
Haal de stukken kipfilet door het ei en door de kaas.
-
Leg de kipfilets op een bord in de koelkast.
-
Snijd de knoflook en de ui klein en bak ze aan.
-
Voeg tomatenpuree, tomatenblokjes, suiker en weer paar eetlepels Italiaanse kruiden toe.
-
Beetje peper naar smaak erbij en even lekker laten pruttelen.
-
Snijd ondertussen de aubergine en courgette in plakken.
-
Doe de tomatensaus in een overschaal. Leg vervolgens de kip, courgette en aubergine dakpansgewijs daar bovenop.
-
Strooi er wat stukjes blauwe kaas of geitenkaas over en tussen.
-
Bak de schotel in ca. 45 minuten gaar.
-