Niveau: Gemiddeld
Bobotie (mild gekruid lamsgehakt)

Bobotie (mild gekruid lamsgehakt)

Bobotie (mild gekruid lamsgehakt)

Niveau: Gemiddeld

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Verhit de olie, bak de ui zonder te kleuren, voeg kruidnagel en koenjit toe en laat dit op laag vuur garen.
  2. Voeg het gehakt, de Provençaalse kruiden, de citroenschil, de abrikozenjam, de krenten en de amandelen toe, roer goed door en neem de pan van het vuur.
  3. Meng 1 ei, vermengd met het citroensap, het brood en de sambal door het vleesmengsel, doe het in een vorm en bak het 30 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven.
  4. Klop 1 ei met de bewaarde melk los.
  5. Haal de bobotie uit de oven en giet het ei-melkmengsel over het vlees.
  6. Steek er het laurierblad in en bak de bobotie in 8 minuten op 160°C verder af.

Notes

Bobotie (mild gekruid lamsgehakt)
Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees
[instagram-feed]