Blote kindertjes in het gras (uit Brabant)

Week de witte bonen 1 nacht in water, breng ze de volgende dag in het weekwater aan de kook en laat ze 45-60 minuten zachtjes koken.

  • Gebruikt u snijbonen uit het zout, spoel deze dan eerst af of laat ze een half uurtje in wat water staan.
  • Doe de snijbonen bij de witte bonen en leg de worst erop.
  • Sluit de pan met een deksel af en laat alles ± 20 minuten doorkoken.
  • Neem de worst uit de pan en snijd hem in stukken.
  • Giet het overtollige vocht af en roer een klontje boter door de ‘stamppot’.
  • Kruid naar smaak met zout (niet als u snijbonen uit het zout heeft gebruikt) en peper.
  • Serveer de in plakken gesneden worst erbij.

    Blote kindertjes in het gras (uit Brabant)

    Niveau: Gemiddeld

    Ingrediƫnten

    Instructies

    1. 750 gr á 1 kg snijbonen, liefst uit het zout, anders uit blik of pot
    2. peper, zout
    3. 1 kook- of rookworst
    4. 25 gr boter

    Notes

    Week de witte bonen 1 nacht in water, breng ze de volgende dag in het weekwater aan de kook en laat ze 45-60 minuten zachtjes koken.
  • Gebruikt u snijbonen uit het zout, spoel deze dan eerst af of laat ze een half uurtje in wat water staan.
  • Doe de snijbonen bij de witte bonen en leg de worst erop.
  • Sluit de pan met een deksel af en laat alles ± 20 minuten doorkoken.
  • Neem de worst uit de pan en snijd hem in stukken.
  • Giet het overtollige vocht af en roer een klontje boter door de 'stamppot'.
  • Kruid naar smaak met zout (niet als u snijbonen uit het zout heeft gebruikt) en peper.
  • Serveer de in plakken gesneden worst erbij.
  • Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
    [instagram-feed]