Week de witte bonen 1 nacht in water, breng ze de volgende dag in het weekwater aan de kook en laat ze 45-60 minuten zachtjes koken.
Gebruikt u snijbonen uit het zout, spoel deze dan eerst af of laat ze een half uurtje in wat water staan. Doe de snijbonen bij de witte bonen en leg de worst erop. Sluit de pan met een deksel af en laat alles ± 20 minuten doorkoken. Neem de worst uit de pan en snijd hem in stukken. Giet het overtollige vocht af en roer een klontje boter door de ‘stamppot’. Kruid naar smaak met zout (niet als u snijbonen uit het zout heeft gebruikt) en peper. Serveer de in plakken gesneden worst erbij.
Blote kindertjes in het gras (uit Brabant)
Instructies
-
750 gr á 1 kg snijbonen, liefst uit het zout, anders uit blik of pot
-
peper, zout
-
1 kook- of rookworst
-
25 gr boter
-
Notes
Week de witte bonen 1 nacht in water, breng ze de volgende dag in het weekwater aan de kook en laat ze 45-60 minuten zachtjes koken. Gebruikt u snijbonen uit het zout, spoel deze dan eerst af of laat ze een half uurtje in wat water staan. Doe de snijbonen bij de witte bonen en leg de worst erop. Sluit de pan met een deksel af en laat alles ± 20 minuten doorkoken. Neem de worst uit de pan en snijd hem in stukken. Giet het overtollige vocht af en roer een klontje boter door de 'stamppot'. Kruid naar smaak met zout (niet als u snijbonen uit het zout heeft gebruikt) en peper. Serveer de in plakken gesneden worst erbij.
Keywords:
winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman