Extra nodig: ronde (metalen) kom en vuurvaste plaat of blik.
;Verwarm de oven voor op de allerheetste stand. Let op: het maken van dit gerecht duurt 2 dagen!
Baked Alaska
Ingrediƫnten
Instructies
-
Laat het ijs even zacht worden en doe het over in een ronde kom.
-
Maak een holletje in het midden. Laat het ijs weer opvriezen op de koudste stand van de vriezer.
-
Volgende dag:
-
Haal de kom uit de vriezer en vul het holletje op met vruchtencompote.
-
Snijd de cake op de maat van de kom en leg de plakken op het ijs (als een soort van dakje). Na het omkeren wordt dit de bodem!
-
Keer vervolgens de kom voorzichtig om op een vuurvast blik/plaat.
-
Klop het eiwit op met een beetje vanillesuiker en smeer dit over het ijs.
-
Alles moet helemaal afgedekt zijn!
-
Zet de ijstaart vervolgens onder in de oven en bak de taart ongeveer 6/7 minuten (of tot het bruine randjes heeft).
-