Saus:
Aspergetimbaaltjes met aspergesaus
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd aan de bovenkant een stuk van ± 8 cm en houd deze aspergepunten apart.
-
Trek een bouillon van de schillen en kook de onderste stukken daarin gaar.
-
Voeg, als de asperges niet heel vers zijn, wat suiker en een klontje boter toe.
-
Bewaar het kookvocht.
-
Pureer de gekookte stengels in de keukenmachine, wrijf de puree door een fijne zeef en weeg 350 gr af.
-
Bewaar de rest voor de saus.
-
Meng de aspergepuree met de slagroom en klop er achtereenvolgens de eieren en de eidooiers door.
-
Breng de massa op smaak met zout en peper en vul er de beboterde timbaalvormpjes mee.
-
Dek de vormpjes af met aluminiumfolie en zet ze in een braadslee met een laagje kokend water.
-
Zet alles 45 minuten in een op 150°C voorverwarmde oven.
-
Kook de aspergepunten in het achtergehouden kookvocht gaar.
-