Witte speculaasjes
Witte speculaasjes
Ingrediƫnten
Instructies
-
Voeg hieraan het zout, de geraspte citroenschil en 15 gr water toe en zeef er de bloem met het bakpoeder en de geraspte nootmuskaat bij.
-
Kneed van dit alles, al kruimelend, een gelijkmatig deeg en laat dit afgedekt in de koelkast een nacht rusten.
-
Bestuif de volgende dag een speculaasplank met bloem en druk er wat van het deeg in uit.
-
Snijd het overtollige deeg eraf door met een mes over het oppervlak van de plank te gaan.
-
Keer de plank met een flinke klap om, zodat de speculaasjes eruit vallen.
-
Ga zo verder tot het deeg op is.
-
Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif deze 12-15 minuten in het midden van een matig warme oven (± 175°C).
-
De baktijd is afhankelijk van de dikte van de speculaasjes.
-
Leg ze op een tafel of aanrecht, bestrooi ze direct met poedersuiker en laat ze afkoelen.
-