Speculaas en speculaaskruiden De naam speculaas is waarschijnlijk afkomstig van het Latijnse woord ‘speculator’ (‘hij die alles ziet’), de bijnaam van Sint-Nicolaas. Speculaas wordt gemaakt met speculaaskruiden, een mengsel van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper.
Speculaas
Ingrediƫnten
Instructies
-
Neem eens een kijkje bij een keukenwinkel, daar vindt u de mooiste èn handige speculaasplanken. Soms met 4 verschillende vormen erin, waarmee u
-
kleine speculaasjes kunt bakken. Of een grote vorm waarmee één grote pop
-
kan worden gemaakt. Om het deeg makkelijk uit de vorm te krijgen, wordt de
-
vorm eerst met rijstebloem of maïzena bestoven. Druk het deeg in de vormpjes en klop het er voorzichtig weer uit. Bak de koekjes daarna op een
-
met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Bestuif de plank voor het
-
vullen steeds opnieuw!
-