Speculaas

Speculaas en speculaaskruiden De naam speculaas is waarschijnlijk afkomstig van het Latijnse woord ‘speculator’ (‘hij die alles ziet’), de bijnaam van Sint-Nicolaas. Speculaas wordt gemaakt met speculaaskruiden, een mengsel van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper.

Speculaas

Niveau: Gemiddeld

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Neem eens een kijkje bij een keukenwinkel, daar vindt u de mooiste èn handige speculaasplanken. Soms met 4 verschillende vormen erin, waarmee u
  2. kleine speculaasjes kunt bakken. Of een grote vorm waarmee één grote pop
  3. kan worden gemaakt. Om het deeg makkelijk uit de vorm te krijgen, wordt de
  4. vorm eerst met rijstebloem of maïzena bestoven. Druk het deeg in de vormpjes en klop het er voorzichtig weer uit. Bak de koekjes daarna op een
  5. met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Bestuif de plank voor het
  6. vullen steeds opnieuw!

Notes

Speculaas en speculaaskruiden De naam speculaas is waarschijnlijk afkomstig van het Latijnse woord 'speculator' ('hij die alles ziet'), de bijnaam van Sint-Nicolaas. Speculaas wordt gemaakt met speculaaskruiden, een mengsel van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper.
Keywords: sinterklaas, sint klaas, nicolaas, zwarte piet, zak, roe, recept, recepten
[instagram-feed]