Tjauw-Min (Surinaams-Chinees noodle-miegerecht)

Variatietip: Serveer de Tjauw-Min eens met Drumsticks, Kippenbouten, Kip-Rollade, Kippenlevertjes met aardappelsticks.

Tjauw-Min (Surinaams-Chinees noodle-miegerecht)

Niveau: Gemiddeld

Ingrediƫnten

Instructies

  1. 5 eetlepels Moksie Metie (marinade) aan de kip, in lange stukken gesneden van bijv. 20x4 cm, toevoegen en 2-3 uur marineren; het vlees daarna in de oven of combimagnetron gaar bakken. Snijd het vlees in reepjes. De eieren in 3 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen; de broccoli in 1 eetlepel olie 2-3 minuten roerbakken en afscheppen.
  2. Marinadetip: in Suriname wordt het vlees één dag tevoren in de koelkast in de marinade gezet, het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor 2-3 uur marineertijd bespaart.
  3. Bereiding van de tjauw-min:
  4. De tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten snel gaar koken, daarna direct wassen met koud water en laten uitlekken. Fruit de ui, knoflook en de peper in 13 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei en de winterpeen in reepjes gesneden, goed omscheppen en vervolgens de bami (roerbakmix) toevoegen.
  5. Het geheel enkele minuten roerbakken, de tjauw-min mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; het laatste minuut de eieren en de broccoli toevoegen en goed omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Notes

Variatietip: Serveer de Tjauw-Min eens met Drumsticks, Kippenbouten, Kip-Rollade, Kippenlevertjes met aardappelsticks.
Keywords: suriname, surinaams, recept, recepten, koken
[instagram-feed]