Verwarm de oven voor op 180 graden.;Extra nodig: braadslede. Lekker met geroosterde aardappelpartjes.
Rosbief in kokosmelk
Ingrediƫnten
Instructies
-
Verhit een pan met dikke bodem en schroei de rosbief dicht zonder olie.
-
Haal het vlees uit de pan en leg deze in de braadslede.
-
Was de bosuitjes en snij ze in schuine stukken.
-
Pel en snipper de knoflook.
-
Schil en hak de gemberwortel.
-
Was de peterselie en hak deze grof.
-
Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en snij de pepers in ringetjes.
-
Snij het citroengras in stukken.
-
Verhit de zonnebloemolie en bak hierin, op een matig vuur, de bosui met de knoflook en de gember, totdat deze zacht zijn.
-
Voeg de sojasaus, de helft van de peterselie en de Spaanse peper toe.
-
Verdeel dit groentemengsel over het vlees.
-
Schenk de kokosmelk erover en knijp de limoen boven het vlees uit.
-
Leg het citroengras op de groenten en bak het vlees midden in de oven ca. 35 minuten.
-
Zeef de saus, breng deze op smaak met zout en schenk de saus over het vlees.
-
Bestrooi het geheel met de rest van de peterselie.
-