Murgie Masala Nickerie (kip in masala Nickerie)

Variatietip: In plaats van kouseband kan ook sperziebonen worden gebruikt. Murgie Masala Nickerie is hét Hindoestaans kipgerecht, dat bereid wordt met de echte Hindoestaanse masala, dit is een blend van een groot aantal verse kruiden en specerijen; hiermee kunnen verschillende soorten masala gerechten worden bereid. Murgie Masala Nickerie is één van de favoriete gerechten uit het district Nickerie in West Suriname, de graanschuur van Suriname, waar vandaan de Surinaamse rijst afkomstig is. De Hindoestanen vormen de belangrijkste bevolkingsgroep van dit district. Genoeg voor Voor 4 personen. Klaar te maken in 25 minuten. De smaak van dit gerecht is Kruidig. SWADISH KHANA! NJANG SWIETIE! SLAMAT MAKAN! EET SMAKELIJK!

Murgie Masala Nickerie (kip in masala Nickerie)

Niveau: Gemiddeld

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Olie verhitten, kipfilet en de ui (in halve ringen gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is. Het water, aardappelen en kouseband toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de eieren (gepeld) toevoegen.

Notes

Variatietip: In plaats van kouseband kan ook sperziebonen worden gebruikt. Murgie Masala Nickerie is hét Hindoestaans kipgerecht, dat bereid wordt met de echte Hindoestaanse masala, dit is een blend van een groot aantal verse kruiden en specerijen; hiermee kunnen verschillende soorten masala gerechten worden bereid. Murgie Masala Nickerie is één van de favoriete gerechten uit het district Nickerie in West Suriname, de graanschuur van Suriname, waar vandaan de Surinaamse rijst afkomstig is. De Hindoestanen vormen de belangrijkste bevolkingsgroep van dit district. Genoeg voor Voor 4 personen. Klaar te maken in 25 minuten. De smaak van dit gerecht is Kruidig. SWADISH KHANA! NJANG SWIETIE! SLAMAT MAKAN! EET SMAKELIJK!
Keywords: suriname, surinaams, recept, recepten, koken