Pastei Sranang (Surinaamse kippastei)

Naast Pom heeft de Creoolse huisvrouw een groot aantal andere parels in de Surinaamse keuken ontwikkeld; één van de meest populaire Creoolse hapjes is de kippastei. Met dit recept lukt het thans ook u te genieten van de Surinaamse pastei

Pastei Sranang (Surinaamse kippastei)

Niveau: Gemiddeld

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Snijd de kip in kleine stukken en bak het in de olie gaar. Ui, knoflook en peper toevoegen en enkele minuten meebakken; daarna Snesie Foroe (roerbakmix) en tomatenpuree toevoegen en enkele minuten roerbakken.Vervolgens groentemix, aardappelsticks, kouseband en selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken.Zout naar smaak toevoegen. Bladerdeeg:
  2. De hardgekookte eieren in plakjes snijden; de vulling op het bladerdeeg doen, doe 2 plakjes eieren erop en vervolgens het deeg dichtvouwen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het bladerdeeg. Oven:
  3. De pastei in een voorverwarmde oven op 200 graden goudbruin bakken.
  4. Redi Pepre Sauce.
  5. Variatietip: Gebruik in plaats van kipfilet eens borststukken of kippenbouten; het vlees ontbotten, nadat het gaar is gekookt, alvorens het verder in de pastei te verwerken.

Notes

Naast Pom heeft de Creoolse huisvrouw een groot aantal andere parels in de Surinaamse keuken ontwikkeld; één van de meest populaire Creoolse hapjes is de kippastei. Met dit recept lukt het thans ook u te genieten van de Surinaamse pastei
Keywords: suriname, surinaams, recept, recepten, koken
[instagram-feed]