Naast Pom heeft de Creoolse huisvrouw een groot aantal andere parels in de Surinaamse keuken ontwikkeld; één van de meest populaire Creoolse hapjes is de kippastei. Met dit recept lukt het thans ook u te genieten van de Surinaamse pastei
Pastei Sranang (Surinaamse kippastei)
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd de kip in kleine stukken en bak het in de olie gaar. Ui, knoflook en peper toevoegen en enkele minuten meebakken; daarna Snesie Foroe (roerbakmix) en tomatenpuree toevoegen en enkele minuten roerbakken.Vervolgens groentemix, aardappelsticks, kouseband en selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken.Zout naar smaak toevoegen. Bladerdeeg:
-
De hardgekookte eieren in plakjes snijden; de vulling op het bladerdeeg doen, doe 2 plakjes eieren erop en vervolgens het deeg dichtvouwen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het bladerdeeg. Oven:
-
De pastei in een voorverwarmde oven op 200 graden goudbruin bakken.
-
Redi Pepre Sauce.
-
Variatietip: Gebruik in plaats van kipfilet eens borststukken of kippenbouten; het vlees ontbotten, nadat het gaar is gekookt, alvorens het verder in de pastei te verwerken.
-