Roti Dalbhari (roti gevuld met gele erwten)

Deeg: Het water bij beetjes aan het bakmeel toevoegen en kneden tot er een stevig deeg is gevormd. Van het deeg balletjes vormen ter grootte van een groot ei. vervolgens met de duim in elk balletje een grote kuil drukken en één volle eetlepel van de vulling erin doen, de vulling met de eetlepel goed tegen de deeg aandrukken; hierna de beide randjes van de deeg tegen elkaar drukken, de balletjes in een draaiende beweging dichtvouwen en op een met bakmeel bestoven folie omgekeerd leggen. Na 5 minuten de balletjes met een deegroller uitrollen tot een mooie ronde pannenkoekvorm. De rotiplaat of koekenpan heet maken, de roti aan één zijde even hierop bakken tot het lichtbruin is geworden, daarna deze zijde met olie besmeren; vervolgens hetzelfde doen met de andere zijde. De roti aan beide zijden, met tussentijds enkele keren omdraaien, goudgeel bakken; de roti is gaar als die even bol gaat staan. Nickerie, Murgie Masala Speciaal, Bhera Ke Ghos (lamsvlees in masala) of Doksa Masala (eendenborstfilet in masala).

Roti Dalbhari (roti gevuld met gele erwten)

Niveau: Gemiddeld

Ingrediƫnten

Instructies

  1. TIP: om de gele erwten sneller gaar te krijgen, kunnen ze één dag tevoren worden geweekt.
  2. De fijngemalen erwten in een schaal overdoen en hieraan de komijnzaad, knoflook, peper en zout naar smaak toevoegen en vervolgens het geheel goed vermengen.

Notes

Deeg: Het water bij beetjes aan het bakmeel toevoegen en kneden tot er een stevig deeg is gevormd. Van het deeg balletjes vormen ter grootte van een groot ei. vervolgens met de duim in elk balletje een grote kuil drukken en één volle eetlepel van de vulling erin doen, de vulling met de eetlepel goed tegen de deeg aandrukken; hierna de beide randjes van de deeg tegen elkaar drukken, de balletjes in een draaiende beweging dichtvouwen en op een met bakmeel bestoven folie omgekeerd leggen. Na 5 minuten de balletjes met een deegroller uitrollen tot een mooie ronde pannenkoekvorm. De rotiplaat of koekenpan heet maken, de roti aan één zijde even hierop bakken tot het lichtbruin is geworden, daarna deze zijde met olie besmeren; vervolgens hetzelfde doen met de andere zijde. De roti aan beide zijden, met tussentijds enkele keren omdraaien, goudgeel bakken; de roti is gaar als die even bol gaat staan. Nickerie, Murgie Masala Speciaal, Bhera Ke Ghos (lamsvlees in masala) of Doksa Masala (eendenborstfilet in masala).
Keywords: suriname, surinaams, recept, recepten, koken
[instagram-feed]