Lamsribstuk
Lamsribstuk
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd vierkantjes uit het deeg en leg ze overlappend in een ingevet metalen kommetje, zodat over de rand van de kom een driedubbele rij puntjes hangt.
-
Bestrijk de buitenkantjes met gesmolten boter en bak het bakje 20-25 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven.
-
Neem het bakje uit de oven en zet de oven op 225°C.
-
Steek de botjes van het lamsribstuk kruiselings in elkaar, zodat een 'blok' ontstaat waaruit u tweelingkoteletjes kunt snijden.
-
Kwast het vlees aan alle kanten dun met honing in en strooi er zeezout, rozemarijnblaadjes, venkelblaadjes en versgemalen peper over.
-
Zet het vlees 12 minuten in de oven; het heeft dan een korstje, maar is van binnen nog roze.
-
Vul het bakje met de grove postelein, vermengd met de vinaigrette en serveer dit met het vlees.
-