Lamsfricandeau met aardappeldakje
Lamsfricandeau met aardappeldakje
Ingrediƫnten
Instructies
-
Braad het vlees in de hete olie in ± 10 minuten rondom aan.
-
Bewaar het in koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 200°C,laat de aardappelen in de oven ± 35 minuten garen, laat ze afkoelen en rasp ze grof.
-
Vermeng dit met 2 eetlepels olie, een mespunt nootmuskaat, zout en peper.
-
Schakel de oven door naar 230°C.
-
Snijd de fricandeau in plakken van ± 21/2 cm en verwijder het keukentouw.
-
Leg de tournedos in een braadslede, dek ze af met een schepje geraspte aardappel en besprenkel ze met wat olie.
-
Bak het vlees in het midden van de oven in 15-20 minuten rosé en houd het warm.
-
Schenk het vet uit de braadslede en zeef de jus boven een steelpan.
-
Voeg de bloem en de sjalot toe en kook de jus al roerend tot hij karamelkleurig is.
-
Voeg al kloppende de bouillon en de wijn toe.
-
Breng de jus aan de kook en laat inkoken tot sausdikte.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-