Lamsbout met broodkorst
Lamsbout met broodkorst
Ingrediƫnten
Instructies
-
Verhit de boter in een braadpan en braad de lamsbout aan beide kanten in ± 4 minuten aan.
-
Bestrooi het vlees met zout en peper.
-
Ontkorst het brood, rooster het en verkruimel de sneetjes boven een kom.
-
Splits het ei en klop het eiwit los.
-
Haal de blaadjes van de takjes tijm.
-
Hak het broodkruim met de eidooier, de tijmblaadjes, de rietsuiker, de mosterd en de kruidenknoflook in de hakmolen van de staafmixer fijn en breng op smaak met zout en peper.
-
Besmeer de bovenkant van de lamsbout met het eiwit, verdeel het broodmengsel erover en druk het goed aan.
-
Laat het vlees met de broodkorst midden in de oven in ± 20 minuten gaar worden.
-
Garneer met takjes tijm.
-
Lekker met couscous en gestoofde courgette.
-