Tip: van de deegrestjes kunt u pepernoten bakken.
;De koeken mogen niet echt bruin worden, alleen wat donkerder, anders worden ze te droog.
;Verwarm de oven voor op 175 graden.
Taai-Taai
Ingrediƫnten
Instructies
-
Klop de honing met melk, eieren, zout en anijs tot de honing niet meer klontert.
-
Giet dit mengsel in het kuiltje en roer alles vanuit het midden tot een glad deeg.
-
Als het beslag te dik wordt voor de houten lepel, werk dan met een deegspatel.
-
Laat dit kleverige deeg, afgedekt met een stuk plastic, 12-14 uur op kamertemperatuur rusten.
-
Bestuif het werkvlak met ruim meel en rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm. dik.
-
Om de koeken mooi glad te krijgen, kunt u de bovenzijde met plactic afdekken tijdens het rollen.
-
Snij of steek figuren uit het deeg en leg ze op een ingevette bakplaat.
-
Bak kleine figuren ca. 10 min. midden in de oven. Grotere figuren moeten naar verhouding langer in de oven.
-