Spaanse tapasschaal
Spaanse tapasschaal
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd het stokbrood in plakjes en bestrijk die met de knoflook uit de pers en olijfolie.
-
Rooster de plakjes stokbrood op de bakplaat goudbruin en beleg ze met stukjes Serranoham.
-
Snijd de kapjes van de tomaten en schep de tomaten leeg.
-
Kook het ei hard en pel het.
-
Hak de olijven in stukjes.
-
Laat de tonijn uitlekken, prak de vis met het ei, de olijfstukjes, 1 geperste teen knoflook, 2 eetlepels citroensap en de mayonaise fijn en vul de tomaatjes hiermee.
-
Meng de mosselen met 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook uit de pers, de gehakte bosui, 1/2 theelepel paprikapoeder en wat zout en peper.
-
Serveer deze tapas, ook de amandelen, in schalen of op borden en geef er cocktailprikkers bij.
-
Vul de schaal desgewenst aan met gebrande amandelen en (gevulde) olijven.
-
Was en droog de peterselie, hak hem fijn en strooi hem in de schaal.
-