Rundvlees uit Semarang
Rundvlees uit Semarang
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snipper een ui fijn en snijd de andere in dunne ringen.
-
Wrijf de gesnipperde ui met de knoflook en de sambal tot een brij.
-
Giet de ketjap er bij en los er onder goed roeren de suiker in op.
-
Snijd het vlees in dunne plakken en marineer het een uur in de saus.
-
Haal het dan uit de marinade, laat het goed afdruipen en dep het droog met keukenpapier.
-
Fruit de uiringen in wat olie even aan.
-
Voeg het vlees toe en bak alles onder goed roeren een paar minuten aan.
-
Ontvel intussen de tomaten en snijd ze in plakken.
-
Voeg deze bij het vlees en laat alles op niet te hoog vuur sudderen tot het vlees gaar is en de tomaat zacht.
-
Strooi kaneel en kruidnagelpoeder erover, schep goed om en laat nog een minuut doorbakken.
-
-