Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bladerdeeghapjes met chorizo
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd de chorizo in stukjes.
-
Meng de chorizo met de geraspte kaas.
-
Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven oppervlak.
-
Steek met de steekvorm 16 rondjes uit het deeg.
-
Leg een deegrondje in de palm van uw hand en schep daar in het midden wat van het chorizomengsel op.
-
Druk de randen van het deeg tegen elkaar zodat je een soort pasteitje krijgt. Maak op deze manier 16 pasteitjes.
-
Leg de pasteitjes op een plaat met bakpapier en bestrijk ze licht met het losgeklopte ei.
-
Bestuif de bovenkant licht met paprikapoeder.
-
Bak de pasteitjes 10-12 minuten tot ze wat groter en goudbruin zijn geworden.
-
Leg de bladerdeeghapjes op een taartrooster en laat ze 5 minuten afkoelen.
-
Bestrooi ze nogmaals licht met paprikapoeder en serveer de hapjes warm!
-