Oosterse stamppot met paksoi en taugé
Oosterse stamppot met paksoi en taugé
Ingrediƫnten
Instructies
-
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
-
Roer er de melk, de boter, zout, peper, de ketjap en de sambal door tot een stevige, pittige puree ontstaat.
-
Bak de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten in de olie.
-
Voeg de wortel toe en ban omscheppend 7 minuten.
-
Voeg de paksoi bij het wortel-uimengsel en bak die omscheppend 2 minuten mee.
-
Roer de koriander en de pindakaas erdoor en laat alles op laag vuur 5 minuten garen; voeg eventueel een scheutje water toe.
-
Rooster de saté intussen onder de hete grill in 10 minuten rondom gaar.
-
Schep het groentenmengsel door de aardappelpuree en warm alles goed door.
-
Schep vlak voor het serveren de taugé door de stamppot en strooi er de seroendeng over.
-
Leg de satéstokjes op de stamppot.
-
Lekker met komkommer-zoetzuur.
-