Lamsragoût met tuinkruiden
Lamsragoût met tuinkruiden
Ingrediƫnten
Instructies
-
Verhit 25 gr boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
-
Bestrooi het vlees met zout en peper en voeg de tijm toe.
-
Braad het vlees, met een deksel op de pan, op laag vuur in 15-20 minuten zachtjes gaar.
-
Smelt voor de saus 35 gr boter in een pan.
-
Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 1 minuut zachtjes pruttelen.
-
Roer er beetje bij beetje de bouillon door en blijf roeren tot een gladde
-
saus ontstaat.
-
Klop de eierdooier en de slagroom in een kommetje door elkaar.
-
Roer er 4 eetlepels van de warme saus door en schenk het dooiermengsel al roerend bij de rest van de saus.
-
Laat de saus nu niet meer aan de kook komen.
-
Roer de gebraden stukjes vlees met het braadvocht door de saus.
-
Roer de gesnipperde tuinkruiden erdoor en breng de ragoût op smaak met zout en peper.
-