Lamsragoût met abrikozen
Lamsragoût met abrikozen
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snipper de teentjes knoflook fijn.
-
Verhit in een braadpan de olie en bak het vlees in gedeelten aan alle kanten snel bruin.
-
Voeg al het vlees bij elkaar en breng het op smaak met zout en peper.
-
Schep de sjalotjes en de knoflook erdoor en roerbak nog 3 minuten.
-
Haal het vleesmengsel uit de pan.
-
Doe in de pan de gepelde tomaten met het vocht en de bouillon en verwarm dit even.
-
Schep het vleesmengsel er dan door en laat het met het deksel op de pan in ± 25 minuten zachtjes pruttelen of zo lang tot het vlees heel zacht van structuur is geworden.
-
Maak intussen de bosuitjes schoon en snijd de bosuitjes en het groen in smalle schuine plakjes.
-
Was de abrikozen, halveer ze, verwijder de pitten en snijd elke helft in 3 stukjes.
-
Voeg na 25 minuten de abrikozen en de bosuitjes met het groen aan het vlees toe.
-
Breng de ragoût op smaak met zout en peper.
-
Schep de peterselie en de bladselderij erdoor.
-
Serveer bij deze lamsragoût een geurige jasmijn- of basmatirijst.
-
Neem voor 4 personen 250-300 gr rijst en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-