Lamsbout uit de oven
Lamsbout uit de oven
Ingrediƫnten
Instructies
-
Pureer in een keukenmachine het brood met het gemberpoeder, de koriander, de komijn, het sinaasappelsap, de olie, zout en peper tot een glad mengsel.
-
Vet een schaal in.
-
Dep de lamsbout met keukenpapier droog en leg hem in de schaal.
-
Verdeel het broodmengsel over de boven- en de zijkanten van de lamsbout en druk het stevig aan.
-
Dek de schaal met aluminiumfolie af en zet hem tot gebruik in de koelkast.
-
Neem de lamsbout ± 1 uur voor gebruik uit de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 225°C of gasovenstand 5 en laat de lamsbout afgedekt met aluminiumfolie in het midden van de oven in ± 55 minuten gaar worden.
-
Verwijder het folie en laat de lamsbout in nog ± 5 minuten bruin worden.
-
Schakel de oven uit en laat de lamsbout met de ovendeur op een kier 5-10 minuten rusten.
-
Snijd de lamsbout met een scherp mes in plakken.
-
Serveer met gebakken aardappeltjes en peultjes met worteltjes.
-