Gepaneerde tahoe met aspergeragoût
Gepaneerde tahoe met aspergeragoût
Ingrediƫnten
Instructies
-
Breng 1/2 liter water met de aspergeschillen en 1 schijf sinaasappel aan
-
de kook en laat 20 minuten trekken.
-
Zeef het vocht en blancheer de aspergestukjes hierin 3 minuten.
-
Smelt de boter in een kleine pan, roer de bloem hierdoor en voeg er al roerend geleidelijk 1/4 liter aspergenat aan toe.
-
Breng op smaak met zout en peper en laat de aspergestukjes gaar worden.
-
Was en hak de peterselie.
-
Snijd de tahoe in 8 plakken.
-
Roer de eidooier met de ketjap los.
-
Meng het paneermeel met de sesamzaadjes.
-
Haal de tahoeplakken achtereenvolgens door de eidooier en het paneermeel.
-
Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de tahoe hierin op matig vuur aan beide kanten 2-3 minuten.
-
Verdeel de tahoe over 2 borden, schep de asperges ernaast en bestrooi met de peterselie.
-