Witte bonenschotel met mas en pompoen
Witte bonenschotel met mas en pompoen
Ingrediƫnten
Instructies
-
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten.
-
Roer de paprika door de gefruite ui.
-
Voeg de stukjes tomaat en de oregano toe.
-
Draai de hittebron laag en laat het mengsel onder nu en dan doorroeren ca. 10 minuten zachtjes sudderen tot een vrij dikke saus is ontstaan.
-
Vermeng de uitgelekte witte bonen met aanhangend vocht in een pan met de tomatensaus, de blokjes pompoen dat alles net onder staat. Voeg evt. nog wat water toe.
-
Breng het geheel aan de kook.
-
Laat vervolgens alles ca. 15 minuten zachtjes koken tot de blokjes pompoen volkomen gaar zijn.
-
Voeg de maskorrels toe.
-
Maak het geheel op smaak met wat zout en peper en laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
-
Serveer de bonenschotel in diepe borden.
-