Sat met ketjapsaus

Extra nodig: sateprikkers en plastic folie.

Sat met ketjapsaus

Niveau: Gemiddeld Total Time 1 uur 30 minuten

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Leg de satprikkers in koud water.
  2. Pel en pers het teentje knoflook.
  3. Pel en snipper de ui.
  4. Roer een marinade van de ui, knoflook, korianderpoeder, 2 eetlepels ketjap, zonnebloemolie en de sambal.
  5. Schep het vlees door de marinade en laat het ca. 1 uur afgedekt staan.
  6. Pel en snipper het sjalotje zeer fijn.
  7. Was de peper en verwijder de zaadlijsten. Snij de peper in ringetjes.
  8. Pers de limoen.
  9. Roer de saus van 6 eetlepels ketjap met de sjalot, basterdsuiker en het limoensap.
  10. Rijg het vlees aan de prikkers en rooster de sat ca. 5 minuten op de barbecue en keer ze regelmatig.
  11. Serveer de sat met de ketjapssaus.

Notes

Extra nodig: sateprikkers en plastic folie.
Keywords: BBQ
Tags
[instagram-feed]