Extra nodig: sateprikkers en plastic folie.
Sat met ketjapsaus
Ingrediƫnten
Instructies
-
Leg de satprikkers in koud water.
-
Pel en pers het teentje knoflook.
-
Pel en snipper de ui.
-
Roer een marinade van de ui, knoflook, korianderpoeder, 2 eetlepels ketjap, zonnebloemolie en de sambal.
-
Schep het vlees door de marinade en laat het ca. 1 uur afgedekt staan.
-
Pel en snipper het sjalotje zeer fijn.
-
Was de peper en verwijder de zaadlijsten. Snij de peper in ringetjes.
-
Pers de limoen.
-
Roer de saus van 6 eetlepels ketjap met de sjalot, basterdsuiker en het limoensap.
-
Rijg het vlees aan de prikkers en rooster de sat ca. 5 minuten op de barbecue en keer ze regelmatig.
-
Serveer de sat met de ketjapssaus.
-