houd het groen apart voor de garnering.
Lamsragoût met linzen
Ingrediƫnten
Instructies
-
Giet ze af en vang de bouillon op.
-
Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn.
-
Snijd het vlees in blokjes.
-
Bak het vlees portiegewijs in de hete olie en haal het uit de pan.
-
Fruit de uien en de knoflook in het braadvet, voeg het vlees weer toe en strooi er de bloem over.
-
Voeg de kruiden en het linzenkookvocht toe en laat het in de afgesloten pan op zacht vuur 50 minuten pruttelen.
-
Was de selderij en snijd de stengels in 3 cm lange stukken Doe de linzen en de selderij 25 minuten voor het einde van de gaartijd bij het vlees.
-
Kook intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout gaar.
-
Pel de grapefruits, snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliezen uit en vang het sap op.
-
Voeg 5 minuten voor het einde van de gaartijd 2/3 van de grapefruitpartjes, voeg het sap aan de ragoût toe en kruid het vlees.
-
Schik de ragoût met de rest van de partjes grapefruit, de noedels en het selderijgroen op borden en dien op.
-