Lamsfilet met tuinbonen, gevulde aardappelnestjes en spÄtzle
Lamsfilet met tuinbonen, gevulde aardappelnestjes en spÄtzle
Ingrediƫnten
Instructies
-
Strooi er 20 gr bloem over en fruit die al roerend enkele minuten mee.
-
Voeg er vervolgens een klein scheutje bouillon bij.
-
Laat het mengsel afkoelen, hak het heel fijn en maak er kleine balletjes van.
-
Haal de balletjes achtereenvolgens door een losgeklopt ei en het broodkruim en frituur ze in heet frituurvet.
-
Dien de balletjes op in de aardappelnestjes.
-
Dop de tuinbonen en blancheer ze 5 minuten in gezouten water.
-
Snijd het spek in kleine blokjes en bak die uit.
-
Warm de uitgelekte tuinbonen met de spekblokjes in het spekvet op.
-
Week de morilles in water en kook ze samen met de kalfsfond en 3 dl kalfsbouillon in tot er nog 3 dl vocht over is.
-
Klop hier 100 gr in klontjes verdeelde boter door en werk er tot slot van het vuur af de eidooier door.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Houd de saus Goed warm.
-
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
-
Maak van de plakjes in een speciaal hiervoor bestemde tang in heet frituurvet aardappelnestjes.
-
Maak voor de spÄtzle een beslag van 100 gr bloem, 2 eieren en de tomatenpuree.
-
Doe het beslag over in een spuitzak met een zeer dunne spuitpunt en spuit het voorzichtig in kokend, gezouten water.
-
Laat ze 1 minuut koken en spoel ze dan onder de koude kraan af.
-
Snijd (met een garneermesje) de schil van de courgette in dunne slierten en stoof dit samen met de spÄtzle in 10 gr boter.
-
Snijd de lamsfilet in 4 gelijke stukken en pocheer het vlees 10 minuten in de kokende lamsbouillon.
-
Neem het vlees uit de pan, laat het even rusten en snijd het vervolgens in heel dunne plakken.
-
Verdeel de lamsfilet over 4 warme borden, schep de saus op het vlees en
-
garneer met tuinbonen, gevulde aardappelnestjes en spÄtzle.
-