Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht oven 180 graden.;Extra nodig: cocktailprikkers, staafmixer, braadslee.
Lamsbout uit de oven
Ingrediƫnten
Instructies
-
Hak de olijven fijn.
-
Voeg de kruiden toe.
-
Pers de knoflook uit boven het olijvenmengel.
-
Bestrijk de binnenkant van de lamsbout met het olijvenmengsel en steek de bout dicht met cocktailprikkers.
-
Verhit de boter in de braadslee en braad hierin boven een hoog vuur de lamsbout rondom aan.
-
Was intussen de paprika's en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten.
-
Leg de paprika met de ansjovis bij de lamsbout in de braadslee en schenk de ros erover.
-
Braad de lamsbout in het midden van de oven ca. 30 minuten.
-
Haal de paprika's 10 minuten voor het einde van de braadtijd uit de braadslee en ontvel ze.
-
Pureer vleessap, paprika's en ansjovis tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
-
Bestrooi de lamsbout met zout en peper.
-
Snijd de lamsbout in plakken en serveer de saus er apart bij.
-