Rendang
Rendang met lam
Ingrediƫnten
Instructies
-
-
Giet deze over het in dobbelstenen gesneden vlees en meng alles goed door
-
elkaar.
-
Fruit de rest van de uiringen, samen met een stukje pijpkaneel, een snufje zout en een paar gekneusde kruidnagels in wat arachideolie tot de ui glazig wordt.
-
Schep er dan het vlees bij en bak het, al omscheppend, tot het lichtbruin wordt.
-
Voeg nu - een mespunt van elk - djintenpoeder, peper en piment, 1 theelepel ketoembar, een snufje djahé, 2 eetlepels geraspte kokos en de dunne
-
santen toe en roer alles goed door.
-
Breng het geheel aan de kook en laat het ± 10 minuten doorkoken, terwijl
-
u de massa met een pollepel voortdurend in beweging houdt.
-
Zet het vuur dan lager en laat het vlees gaar sudderen.
-
Roer er een paar eetlepels citroensap door en houd de pan op het vuur tot het meeste vocht is verdampt.
-
Voeg er, al roerend, de dikke santen bij en laat het gerecht doorsudderen.
-
Als de olie zich begint af te scheiden is de rendang klaar om te worden opgediend.
-
Geef er drooggekookte rijst bij.
-