Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Mexicaanse rijst met spekjes
Mexicaanse rijst met spekjes
Total Time
30 minuten
Keuken:
Geen
Soort:
Hoofdgerecht
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
ui
2
eetlepels zonnebloemolie
200
gram zilvervliesrijst
0,5
liter vleesbouillon (bijv. van een rundvleesbouillonblokje)
1
blikje mas
1
blikje doperwten
1
blikje kidneybonen
1
rode paprika
250
gram spekjes
Instructies
1
Snijd de ui in stukjes en bak hem glazig in de hete olie.
2
Voeg de rijst toe. Laat de rijst onder voortdurend omscheppen even aanbakken.
3
Maak ondertussen de vleesbouillon klaar.
4
Giet vervolgens de bouillon erbij.
5
Laat dit 25 minuten zachtjes sudderen (deksel op de pan).
6
Bak ondertussen de spekjes krokant in een koekenpan.
7
Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
8
Als de rijst helemaal ingedikt is, roer je de (uitgelekte) mas, kidneybonen, paprika, doperwten en spekjes erdoor.
9
Laat het gerecht nog even doorwarmen.
10
Notes
Mexicaanse rijst met spekjes
Keywords:
snel makkelijk eenpans