Print opties

Mediterrane salade

Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 30 minuten
Ingrediënten
  • 1 zak gemengde salade
  • 1 komkommer
  • 5 trostomaten
  • 500 gram sperziebonen (beetgaar gekookt met een teentje knoflook en wat peper en zout)
  • 200 gram kipfilet (vleeswaren)
  • 5 eieren, hardgekookt en in partjes
  • 5 eetlepels kappertjes
  • 1 kopje magere yoghurt
  • Witte wijn azijn
  • Olijfolie
  • Provençaalse kruiden (gedroogd)
  • Peper en zout
Instructies
  1. Verdeel de salade over 5 mooie, grote borden.
  2. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in blokjes.
  3. Verdeel de komkommer en de plakjes tomaat over de borden.
  4. Verdeel de sperziebonen erover.
  5. Vouw de plakjes kipfilet en leg deze op de sperziebonen.
  6. Garneer met de partjes ei en kappertjes.
  7. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

  8. Verdeel de dressing vlak voor het serveren over de salade.
Notes
Lekker met een afgebakken meergranen pistolet.