Print opties:

Bami

Serveren met pindasaus, kroepoek, atjar enz.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 20 minuten
Ingrediƫnten
  • 1 pak mie (10 nestjes)
  • 1 bamipakket groenten (tomaat en wortel weglaten)
  • 2 uien
  • 1 spaanse peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram kipfilet
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • kerriepoeder
  • peper
  • zout
Instructies
  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi de met zout, peper en kerriepoeder.
  2. Maak de spaanse peper schoon en snij die klein.
  3. Snijd de uien en pers de knoflook.
  4. Roerbak de uien, knoflook, kipfilet en spaanse peper ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg de groenten toe en roerbak die mee.
  6. Voeg de gemberpoeder en ketjap toe.
  7. Blus het geheel met een scheutje water.
  8. Laat alles ongeveer 10 minuten gaar worden.
  9. Giet het overtollig vocht af en meng de gekookte mie er door.
  10. Laat nu nog even op een zacht pitje staan om door te warmen.
Notes
Serveren met pindasaus, kroepoek, atjar enz.
Keywords: oosters herfst winter lente
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/bami/