Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Zuurkoolstamppot met viscurry
Zuurkoolstamppot met viscurry
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
kg vastkokende aardappelen
1
zakje tandoorikruidenmix
3
dl volle yoghurt
2
eetlepels citroensap
600
gr visfilet
1
flinke ui
2
kaneelstokjes
olie
500
gr kerriezuurkool
bloem
verse
koriander
Instructies
Roer een papje van 1 dl yoghurt, het citroensap en 2 eetlepels tandoorikruiden.
Snijd de vis in blokjes en schep de kruidenyoghurt erdoor.
Snipper de ui, breek de kaneelstokjes in stukjes en fruit die samen in 2 eetlepels olie tot de ui zacht is.
Schep de zuurkool erop, voeg 1 dl water toe en stoof de zuurkool zachtjes 1 minuut.
Schep de visblokjes om met wat bloem.
Verhit de frituurolie tot 175°C en bak de visblokjes hierin in delen 4-5
minuten.
Houd ze warm.
Giet de aardappelen af, stamp ze tot een grove puree en schep er 2 dl yoghurt door.
Neem de kaneelstokjes uit de zuurkool en schep de zuurkool door de puree.
Geef de tandoorivis er apart bij en strooi er koriandergroen over.
Notes
Zuurkoolstamppot met viscurry