Include in Print View:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Increase Text
Decrease Text
Zoete citroentaart
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Total Time
2 uren
Keuken:
Frans
Soort:
Snack
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
170
gram bloem
40
gram witte basterdsuiker
zakje
vanillesuiker
5
gram zout
115
gram zachte boter, in blokjes
1
ei
peulvruchten
voor het blind bakken
1
eiwit
4
eieren
200
gram suiker
250
ml crme frache
250
ml citroensap
1
el poedersuiker
Instructies
1
Schep als een bergje op het werkvlak en maak er een kuiltje in.
2
Schep daarin de boter en het ei.
3
Meng eerst boter en ei en merg er daarna de bloem door.
4
Kneed het deeg zo min mogelijk.
5
Vorm een bal van het deeg, druk die plat en verpak hem in plastic folie.
6
Leg het verpakte deeg minstens 1 uur in de koelkast.
7
Rol het deeg vervolgens uit tot een dunne lap en doe het in een ingevette vorm. Prik wat gaatjes in de boden.
8
Zet de vorm 30 minuten in de koelkast.
9
Bak daarna de bodem blind. Bak eerst 10 minuten met steunvulling en daarna 10 minuten zonder vulling.
10
Bestrijk de taart daarna met het losgeklopte eiwit.
11
Klop voor de vulling de eieren met de suiker tot een licht en luchtig mengsel.
12
Klop eerst de crme frache en daarna het citroensap erdoor.
13
Laat het mengsel rusten tot de luchtbellen zijn verdwenen.
14
Verlaag de oventemperatuur tot 140 graden.
15
Schep de citroenvulling in de taartbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
16
Schuif de taart 1 uur in het midden van de hete oven.
17
Steek een punt van een mes in de taart om te controleren of hij gaar is: het mes moet er droog uitkomen.
18
Laat de taart afkoelen en zet hem minstens 1 uur voor het serveren in de koelkast.
19
Bestrooi voor het serveren de taart met poedersuiker.
20
Notes
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Keywords:
verjaardag traktatie