Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Witte speculaasjes
Witte speculaasjes
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
175
gr boter
160
gr witte basterdsuiker
4
1/2 gr zout
de
schil 1 citroen
300
gr bloem
4
1/2 gr bakpoeder
3
gr nootmuskaat
poedersuiker
naar smaak
Instructies
1
Voeg hieraan het zout, de geraspte citroenschil en 15 gr water toe en zeef er de bloem met het bakpoeder en de geraspte nootmuskaat bij.
2
Kneed van dit alles, al kruimelend, een gelijkmatig deeg en laat dit afgedekt in de koelkast een nacht rusten.
3
Bestuif de volgende dag een speculaasplank met bloem en druk er wat van het deeg in uit.
4
Snijd het overtollige deeg eraf door met een mes over het oppervlak van de plank te gaan.
5
Keer de plank met een flinke klap om, zodat de speculaasjes eruit vallen.
6
Ga zo verder tot het deeg op is.
7
Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif deze 12-15 minuten in het midden van een matig warme oven (± 175°C).
8
De baktijd is afhankelijk van de dikte van de speculaasjes.
9
Leg ze op een tafel of aanrecht, bestrooi ze direct met poedersuiker en laat ze afkoelen.
10
Notes
Witte speculaasjes
Keywords:
sinterklaas, sint klaas, nicolaas, zwarte piet, zak, roe, recept, recepten